Takk for deltagelsen i forskningsprosjektet!
Hest i undervisning ble forespurt av Universitetet i Sør-Øst Norge om å delta i et spennende forskningsprosjekt!
Formålet med denne bacheloroppgaven er å se om hesteassistert pedagogikk har noen effekt på mestring og motivasjon, og eventuelt i hvilken grad.
Problemstillingen valgt for denne oppgaven er: Hvordan påvirker hesteassistert pedagogikk mestringsfølelsen og motivasjonen hos barn?
Dette er en bacheloroppgave for spesialpedagogikk ved universitetet i Sør- Øst Norge.
Hest i undervisning ble forespurt om å delta i spørreundersøkelsen, på bakgrunn av at vi tilbyr hesteassistert pedagogikk. Undersøkelsen er anonymisert og baserer seg på pedagogikken, gjennomføringen og elevenes utbytte av undervisningen. Hesteassistert pedagogikk har, slik det står beskrevet på Regjeringen.no; "Ingen globale standarder for å beskrive slike aktiviteter". (https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/hesten-som-resurs---lokal-naringsutvikling2/id2601834/?ch=10)
En global/internasjonal standard som definerer hva som ligger i de ulike typer av tiltak er ønskelig både for å kunne standardisere forskning som dokumenterer effekt av slike tiltak, og for å kunne definere den tjenesten man leverer til potensielle kjøpere. En standard vil også være nyttig ved evaluering av effekten av det enkelte tiltak. Mange har derfor ønsket å utarbeide slike. En overordnet beskrivelse som mange har sluttet seg til, er å dele Dyreassisterte Intervensjoner (DAI) i følgende typer aktiviteter; Dyreassisterte aktiviteter (DAA), Dyreassistert Pedagogikk (DAP) og Dyreassistert Terapi (DAT). De ulike typene av intervensjoner kan utøves i profesjonell sammenheng på en gård eller i en institusjon, men også som aktiviteter utført av frivillige.
NSD - Norsk senter for
forskningsdata AS vurdert at behandlingen av personopplysninger i dette
prosjektet er i samsvar med personvernregelverket.